خونریزی غیر طبیعی رحمی-بخش دوم

خونریزی ها در چه فاصله زمانی باید رخ دهد؟

برخی از خانم ها هر ماه در یک روز خاص عادت ماهانه شان آغاز می شود. برخی نیز هر ۲۸ روز یا ۲۳ روز و تعدادی نیز با چند روز دیرتر یا زودتر پریود می شوند، اما نکته مهمی را که باید مد نظر داشته باشیم، این است که فاصله زمانی خونریزی ها نباید بیش از ۴۲ روز و کمتر از ۲۱ روز باشد.

همچنین بیش از هفت روز خونریزی نیز غیرعادی تلقی می شود. البته هر خانم باید به شرایط فیزیولوژیک بدن خود واقف بوده و از هر گونه تغییر غیرعادی در بدنش آگاه شود.

گاهی بیماران با این شکایت به ما مراجعه می کنند که پریودشان چند روز دچار تاخیر شده است. در این موارد با توجه به شرایط بیمار تصمیم می گیریم.

منظورتان از شرایط بیمار چیست؟

فرض کنیم خانم متاهلی به ما مراجعه می کند. در این موارد حتما احتمال حاملگی را مدنظر می گیریم و تست بارداری درخواست می کنیم.

حتی برخی از خونریزی های غیرعادی در یک خانم شوهردار ممکن است به دلیل سقط خودبه خودی بوده و بیمار از حاملگی خود مطلع نباشد.

در زنان یائسه هر گونه خونریزی رحمی بسیار جدی گرفته می شود و از همان ابتدا تشخیص های تخصصی و نمونه برداری به عمل می آوریم

شایع ترین بی نظمی های قاعدگی در سنین باروری صورت می گیرد. یک نفر از هر سه زنی که قرص های ضدبارداری مصرف می کنند، ممکن است دچار خونریزی های غیرعادی در وسط عادت ماهانه شوند. البته این موضوع چندان مهم نیست و با آموزش برطرف می شود. این دسته از خانم ها باید به مصرف قرص ادامه دهند تا بدن کم کم به آن عادت کرده و خود را با هورمون های جدید وارد شده وفق دهد.

موارد گفته شده شایع ترین خونریزی های رحمی غیرعادی در زنان بارور محسوب می شود، اما مواردی هست که جدی تر بوده و نیازمند درمان و پیگیری بیشتری است.

این موارد چه چیزهایی را شامل می شود؟

سایر بیماری هایی که به خونریزی های غیرطبیعی رحمی منجر می شود گسترده بوده و فقط به شایع ترین آنها اشاره می کنیم.

یکی از علل مهم، مشکلات هورمونی است. افرادی که دچار اختلالات تیروئیدی مانند کم کاری و پرکاری غده تیروئید هستند، یا بیماری هایی مربوط به غده هیپوفیز دارند، یا مبتلا به دیابت هستند، بیشتر در معرض بی نظمی های قاعدگی قرار دارند.

مورد بعدی به اشکالاتی در ساختار رحم برمی گردد. برخی از بیماران پولیپ یا میوم های رحمی دارند. پولیپ ها و میوم ها، خونریزی های غیرطبیعی و گاه غیرقابل کنترلی به وجود می آورند که جراح ناگزیر از خارج کردنشان است. البته ضایعات و مشکلات دهانه رحم نیز ممکن است باعث خونریزی های غیرعادی شود.

مهم ترین موردی که همه پزشکان باید نسبت به آن واقف باشند، وجود بدخیمی های رحمی است. بدخیمی های رحم اغلب با خونریزی های مشکوک آشکار می شود و در هر سنی ممکن است بروز کند، اما برای رفع هر گونه ابهام در این زمینه باید نمونه برداری از دیواره رحم و سایر آزمایش ها انجام شود.

بخصوص وقتی بیمار در سن یائسگی قرار دارد، اگر بتازگی داروهای هورمونی استفاده نکرده باشد، خونریزی باید به طور جدی پیگیری شود. در یک زن یائسه هر گونه خونریزی، غیرعادی و خطرناک است.

پیگیری در هر نوع خونریزی غیرعادی چگونه است؟

در همه بیماران با خونریزی های مشکوک و شدید قاعدگی آزمایش خون، تست حاملگی، بررسی مشکلات انعقادی، سونوگرافی رحمی لگنی و پاپ اسمیر (بررسی دهانه رحم یا سرویکس) را انجام می دهیم.

در صورت وجود پولیپ یا میوم، سونوگرافی سریال درخواست می کنیم و در صورت احتمال بدخیمی، حتما از رحم نمونه برداری می شود.

ولی در زنان یائسه هر گونه خونریزی رحمی بسیار جدی گرفته می شود و از همان ابتدا تشخیص های تخصصی و نمونه برداری به عمل می آوریم.

بخش سلامت تبیان

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 15 =