سخت گیری یا آزادی، کدام بهتر است؟؟

کودکانی که والدین سختگیر دارند نسبت به کودکانی که تحت نظر والدین آزادتر و غیر سختگیر رشد می کنند شخصیت بهتر و مقاوم تری دارند و در زندگی خود موفق تر هستند. 

دانشمندان با انجام این بررسی ها متوجه شدند بدون توجه به وضعیت اقتصادی و درآمد خانواده ها، والدینی که فرزندان خود را با این شیوه تربیت می کنند آنها را برای موفقیت در آینده آماده می کنند.
 فرزندان این خانواده ها بهتر می توانند احساسات خود را کنترل کرده و سریع تر خود را از ناامیدی و افسردگی رهایی ببخشندهمچنین این بچه ها بهتر خود را با شرایط وفق می دهند، روی کار خود تمرکز می کنند و وظایف خود را با درصد موفقیت بیشتری به انجام می رسانند.
این تحقیقات نشان می دهد این شیوه تربیت و آموزش است که انسان هایی با شخصیت محکم و موفق تحویل جامعه می دهد و نه وضعیت اقتصادی و درآمد خانواده ها یا شان اجتماعی آنها.شیوه های تربیتی موفق که همراه با آموزش نظم و اصول درست زندگی است در خانواده های دارای وضعیت بهتر اجتماعی و اقتصادی بیشتر مورد توجه قرار می گیرد که البته می توان گفت این خانواده ها به واسطه زندگی گذشته خود و چگونگی تربیت والدینشان به این موفقیت ها رسیده اند و به همین دلیل با آنها آشنا تر بوده و همین سیاست را نیز در مورد فرزندان خود به کار می برند. 

همچنین سطح تحصیلات پدر و مادر هم در موفقیت فرزندان تاثیر زیادی دارد به طوری که عده ای آن را مانند شیر دادن به کودکان تا سن۶ ماهگی مهم دانسته اند. مهارت ها و شخصیت کودکان تاثیر بسیار مهمی در پیشرفت و موفقیت آنها در زندگی آینده دارد. برای مثال تحقیقات نشان می دهد چگونگی شخصیت افراد، توانایی های آنها در مدیریت و قانونگذاری برای خودشان۳۳ برابر از فاکتورهای دیگر درآمد و موفقیت اقتصادی انسان ها را معین می کند.

در حقیقت محققان معتقدند برقراری تعادل بین سختگیری کردن، نظم و انضباط و عشق و محبت بهترین روش برای پرورش کودکان است و کودکانی که با این شیوه تربیت می شوند بسیار موفق تر از کودکانی که تحت نظر والدین بسیار آزاد که زندگی آنها در قید و بند خاصی نیست و والدین بی برنامه و بی مسئولیت در زندگی خود عمل می کنند. 
تحقیقات نشان می دهد کودکانی که تا سن۵ سالگی با این روش تربیت می شوند با احتمال دو برابر بیشتر دارای قابلیت های شخصیتی مفید و سازنده برای شروع زندگی آینده خود هستند.
قسمت زیادی از مهمترین ویژگی های شخصیتی کودکان قبل از شروع مدرسه در آنها شکل می گیرد که به این ترتیب نقش و اهمیت والدین در تربیت فرزندان موفق بسیار بیش از گذشته به چشم می آید.شیوه تربیت والدین مهم ترین و حیاتی ترین بخش را در ساختار خانواده داردو بیشترین تاثیر را در موفقیت یا شکست فرزندان در زندگی آینده آنها بازی می کند.تحقیقات نشان می دهد شخصیت دختران با احتمال بیشتری نسبت به پسران تا قبل از سن۵ سالگی شکل می گیرد که این موضوع اهمیت تربیت درست را در بین آنها توسط والدینشان بیان می کند.اما بسیاری از والدین توانایی مقاومت در برابر خواسته های نابجای فرزندانشان را ندارند. معمولا آنها نمی توانند ناراحتی فرزندانشان را ببینند و به همین دلیل به خواسته های آنها تن می دهند. 

این درحالی است که این گونه والدین نه تنها با این کار در حق فرزندان خود مهربانی نمی کنند بلکه به نوعی به آنها خیانت می کنند. فرزندان این گونه والدین در آینده اعتماد به نفس کافی ندارند و همه دوران زندگی خود شخصیت منفعل و وابسته خواهند داشت. 

این کودکان نه تنها توانایی و جسارت اداره یک زندگی و حتی شروع یک شغل را ندارند، بلکه نمی توانند از حداکثر توانایی های خود استفاده کنند و به این ترتیب قسمت زیادی از توانایی های خود را به دلیل عدم تربیت درست توسط والدینشان به هدر می دهند.توانایی ابراز وجود، داشتن اعتماد به نفس، قدرت نه گفتن به بسیاری از ناهنجاری ها و خطاها، امید داشتن، همه و همه خصوصیاتی هستند که در محیط خانواده و توسط والدین به کودکان آموزش داده می شود. اما بسیاری از والدین به دلیل نداشتن اقتدار کافی و منطقی در محیط خانه فرزندان خود را ناتوان و وابسته تربیت کرده و به این ترتیب بزرگ ترین خیانت را در حق او می کنند.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + 6 =